Startside    

 

 Ribe er den ældste by i Danmark 

I sommerperioden går vægteren rundt i Ribes gader og fortæller gamle anekdoter og historier om den tid, hvor vægterne havde en politifunktion i Ribe. Tidspunktet er normalt kl. 20 og 22 om aftenen. Mødested er ved turistinformationen.

Ribes centrum har et livligt handelsliv med en bred palette af seværdigheder med Domkirken og det Gamle Rådhus for ikke at glemme de hyggelige cafeer, restauranter og stemningen ved torvet.

Med sin enestående status som Danmarks ældste og bedst bevarede by tilbyder Ribe sine gæster en unik atmosfære. Der er meget få steder i Danmark hvor det er muligt at se en hel middelalderlige bymidte med gamle bindingsværkshus huse og brostens gader. Øjet er konstant fanget af nye indtryk katedralen stiger i slutningen af gaden på et øjeblik, og på det næste der sker en uventet glimt af flade salt enge med græssende kvæg. Dens detaljer også gøre Ribe helt speciel: bindingsværkshus huse med fint udskårne træ-arbejde, døre med kunstnerisk udskæringer, gade lamper, som oldemor kendte, og så videre. Byen er fuld af indtryk fra forgangne dage, men på ingen måde er det et museum. Ribe syder af aktivitet hele året rundt. Besøg de mange museer og kirker, tag en udflugt til vadehaven eller Mandø, hvor naturen viser sin styrke. Besøg et væld af indbydende butikker - og måske arbejde en appetit frem for et lækkert måltid i en af de mange restauranter og cafeer. Ribe har meget at tilbyde, og har en god ferie i Danmarks ældste by.

Der er mange seværdigheder i Ribe. Nedenfor er oplistet nogle af tingene og afstanden fra Alberts bed and breakfast.

Storkereden

275 m

Domkirken

200 m
Gågaden 250 m
Det gamle rådhus 275 m
Slotsbanken 200 m
Ribe Vikinge museum 400 m
Vikingecenteret 3 km
Storkesøen (put and take) 1 km
Taarnborg 300 m

Storkereden på det gamle rådhus

Der har desværre ikke været en stork i reden siden 2006